Nama Kandang Binatang dan Tukang dalam Bahasa Sunda

Posted in Makalah by

Tukang / Patukangan

  • Anjun = tukang nyieun parabot tina taneuh
  • Bujangga = tukang nyieun / nulis sastra
  • Candoli = tukang ngajaga pabeaan tinu hajat
  • Gending = tukang nyieun parabot tina kuningan
  • Kabayan = tukang di titah ka ditu kadieu
  • Kamasan = tukang nyieun perhiasan tina emas
  • Kuncen = tukang ngurus kuburan
  • Legig = tukang ngasruk dina pamoroan
  • Malim = tukang muruhkeun sato galak
  • Maranggi = tukang nyieun sangku keris
  • Nyarawedi = tukang ngagosok permata
  • Pakacar = tukang pangaladenan / bujang
  • Paledang = tukang nyieun parabot tina tembaga
  • Palika = tukang teuleum
  • Pamatang = tukang moro ngagunakeun tumbak
  • Pamayang = tukang ngala lauk di laut
  • Panday = tukang nyieun parabot tina beusi
  • Paneresan = tukang nyadap
  • Paninggaran = tukang moro ngagunakeun bedil
  • Sarati = tukang ngusir / muruhkeun gajah.

Kandang/ Tempat

  • Kandang hayam / domba / embe = paranje
  • Kandang japati = pagupon
  • Kandang kuda = istal / gedogan
  • Kandang lauk = buleng
  • Kandang maung (sato galak) = karangkeng/ gorogol
  • Kandang munding = pakandangan / karapyak
  • Kandang manuk = kurung

March 25, 2011
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

loading...

You may also like